Informatie (nieuwe) jeugdleden

Informatie (nieuwe) jeugdleden

 Informatie (nieuwe) jeugdleden
Seizoen 2020-21


Inhoud


Social Media

Naast de website heeft Zaanlandia ook een facebook pagina en instagram pagina. De pagina's worden gebruikt voor foto's, verslagen en nieuwsberichten

App-groepen
Elk team afzonderlijk heeft zijn eigen app-groep. Deze app-groepen worden gebruikt voor wedstrijdaankondigingen en/of mededelingen. Het is niet mogelijk in deze groepen te reageren, afberichten kunnen direct aan de trainer worden doorgegeven. Daarnaast wordt er voor elk team afzonderlijk een groepsapp geopend met daarin alle ouders die dat willen en eventueel de begeleiders. In deze groepen kan wel onderling gereageerd worden.  
Appgroepen voor oa mededelingen:
t/m de JO15: alle ouders + trainers + leiders
JO17: alle spelers en/of 1 ouder + trainers + leiders
JO19: alle spelers + trainers + leiders

Ouderraad
Het jeugdbestuur wilt graag in contact komen/blijven met elk team, zodat we goed weten wat er leeft onder de ouders/spelers. Elk team willen we laten vertegenwoordigen door één ouder met wie er een periodiek overleg komt samen met vertegenwoordigers van andere teams. Het kan dan gaan om vragen, opmerkingn maar ook om het besprken van eventule ideëen.
Contact voor vragen
Voor vragen en/of opmerkingen kunnen ouders/spelers altijd terecht bij het jeugdbestuur of een commissie. Dit kan per mail, app of telefonisch. Zie hier het overzicht voor alle contactgegevens 

Weekend in beeld
Elk weekend hebben we een rubriek op onze website en social media pagina's waarvoor trainers/leiders/ouders foto's kunnen opsturen van momenten van of rondom de wedstrijden. Het kan gaan om momenten in het de kleedkamer, op het veld o bv in de kantine. De fofo's kunnen gestuurd worden naar websitecommissie@zvvzaanlandia.nl en dan worden ze geplaatst.

 

Wedstrijden
Indien teams een uitwedstrijd spelen, wordt er eerst verzameld bij Zaanlandia om vervolgens  gezamenlijk te vertrekken naar de club waar gespeeld wordt. Op deze manier kan iedereen, zonder problemen met elkaar mee rijden en hebben we het overzicht mocht er eventueel invallers nodig zijn

Kleding
Zaanlandia heeft momenteel een kledingfonds. Voor een bijdrage van 20 euro (zit in de contributie verwerkt) per spelend lid, wordt er door de club een shirt en een broekje beschikbaar gesteld. Voetbalsokken dienen de leden zelf aan te schaffen. Deze sokken met Zaanlandia-logo kunnen gekocht worden bij 100% Voetbal, Westzijde 76, 1506 EG Zaandam

Elk team heeft een teamtas met daarin broekjes, shirtjes en een keeperstenue voor alle spelers. Deze tassen worden aan het begin van het seizoen gevuld met "gemiddelde" maten. Indien de maten niet overeenkomen kunnen deze shirts en/of broekjes geruild worden bij het jeugdbestuur
Trainingen 
Op de winterstop (van 19 december t/m 2 januari) na, wordt er in alle schoolvakanties door alle teams gewoon doorgetraind. In de periode van 1 november tot en met 1 maart is het verplicht te trainen in een lange broek en met lange mouwen.

 

Belangrijke data
zaterdag 8 augustus: Kick-Off dag JO19 t/m JO13
zaterdag 15 augustus: Kick-Off dag JO12 tm JO08
zaterdag 29 augustus: start competitie of bekerwedstrijden
zaterdag 19 december t/m zondag 2 januari: winterstop, géén trainingen, wedstrijden en/of evenementen
maandag 30 mei start voorbereiding 2021-22 met de nieuwe indelingen en (nieuwe) trainers JO19 t/m JO15
maandag 7 juni start voorbereiding 2021-22 met de nieuwe indelingen en (nieuwe) trainers JO13 t/m JO08
zaterdag 26 juni: Afsluitdag jeugdafdeling, daarna géén trainingen en/of wedstrijden

Activiteiten
In het seizoen 2020-21 zullen er bij de jeugdafdeling weer meerdere activiteiten worden geregeld voor de spelers. Maar ook activiteiten die (ook) bestemd zijn voor de ouders en vrijwilligers, zoals het Kerstfeest, de bingo's, nieuwjaarsreceptie en de Afsluitdag. Zie hier voor de voorlopige kalender.
Toernooien
Naast het eigen Ome Siem Schenk Toernooi voor de Toppers tot en met de JO13, nemen de JO15-1, JO13-1, JO12-1 en JO11-1 deel aan het meerdaagse Toernooi met deelnemers uit diverse landen. Verder wordt voor elk team 1 of 2 UIT-toernooien geregeld, deze toernooien zijn voornamelijk rond/tijdens Pasen, Hemelvaartsdag en Pinksteren. Zodra er toernooien bekend zijn, worden deze bekend gemaakt in het toernooischema op de website.

 

Normen en Waarden
Het jeugdbestuur heeft diverse (omgangs)regels opgesteld, die we hanteren voor alle spelers, ouders en vrijwilligers binnen de club. Deze zijn hier te vinden.

KIKA
Zaanlandia steunt KIKA in haar strijd tegen KinderKanker. Dit kan door plastict doppen te sparen of door gebruikte voetbalschoenen (vooral de jonge leden groeien (heel) snel uit hun maat) te doneren. Deze voetbalschoenen kunnen vervolgens weer door anderen gekocht worden, waarvan een deel van de opbrengst naar KIKA gaat. 

Vrijwilligers
Indien je als ouder interesse hebt om te helpen met diverse (wekelijkse) klussen kun je je opgeven via vrijwilligerscommissie@zvvzaanlandia.nl. Je kunt bv helpen achter de bar, bij evenementen/toernooien of taken oppakken bij jaarlijkse klusdag. 

Fluiten wedstrijden o12 en o11

Spelers van de o19 en o17 die nog geen (vrijwilligers)taken bij Zaanlandia uitvoeren zijn verplicht om gedurende het seizoen een wedstrijd te fluiten bij de o12 of o11. De spelers worden op tijd geïnformeerd en moeten eventueel zelf een vervanger regelen. Op zaterdag is de scheidsrechtercommissie aanwezig om de spelers te ondersteunen bij het fluiten

 

Contributie en gele/rode kaarten
De totale contributie wordt automatisch in 2 termijnen geincasseerd. Het eerste termijn is in de eerste week van september en het tweede termijn is in de eerste week van oktober. Indien je als lid later ingeschreven bent, wordt de contribuite in de 2 volgende maanden (ook eerste week) geïncasseerd.
Voor elke gegeven rode/gele kaart legt de KNVB Zaanlandia een boete op, die doorberekend wordt aan  de betreffende speler. Dit gebeurt elke eerste week van de maand volgend op de maand waarin de kaarten gegeven zijn.   

 

Sponsoring
Bij Zaanlandia zijn er meerdere mogelijkheden van sponsoring. Reclameborden, een banner op de website, wedstrijdbal het eerste elftal, of het aankleden van een (specifiek) elftal. Neem contact op met sponsorcommissie@zvvzaanlandia.nl voor meer informatie

Loterijen en Onze ClubWinkel
Er zijn ook nog diverse andere mogelijkheden om Zaanlandia te sponsoren. In het najaar doet Zaanlandia altijd mee aan de Grote Club Actie waarvan per elk verkocht lot 80% naar de club gaat. Ook kun je als je meedoet aan de Vriendenloterij, Zaanlandia als club opgeven die je steunt (zie hier voor meer infomatie). Er gaat dan 80% van je inleg naar Zaanlandia. Tot slot kun je ook je online aankopen via OnzeClubWinkel doen. Zonder dat je het zelf extra geld kost gaat er een % van het aankoopbedrag naar Zaanlandia (lees hier voor meer informatie)  

Club van 100
Je kunt (de jeugdafdeling) van Zaanlandia steunen door lid te worden van de Club van 100. De Club van 100 is onafhankelijk van Zaanlandia, maar steunt de club door het doen van specifieke donaties. Dat kan gaan om investeringen voor onderhoud van het complex maar ook om een bijdrage voor activiteiten van de jeugdafdeling. De bijdrage (€11,35 per seizoen) voor de Club van 100 wordt niet gebruikt om "gewone" kosten van de club te dekken. Zie hier voor meer informatie en hoe je eventueel lid kan worden 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!